Prekrasna preobrazba stana na Voltinom

Simpatična mlada obitelj iz Zagreba dio je svoje kreativnosti i razigranosti poželjela uvesti u prostorije svoga doma, a glavni razlog preuređenja stana bio je transformacija iz dvosobnog u trosobni stan, odnosno uvođenje još jedne sobe za dijete i obogatiti kupaonicu kadom većih dimenzija. Osim želje za još jednom sobom klijenti su opuštenost, razigranost i dječji šarm htjeli postići uvođenjem jarkih boja i moderne romantičnosti u stanu ne tako velike kvadrature. S obzirom da smo ljubitelji smirenijih i zemljanih tonova, našli smo se pred teškim izazovom kojeg smo uspješno savladali. Iako je s prvim prijedlogom preuređenja mladi par bio oduševljen multifunkcionalnim idejama i praktičnim rješenjima, ipak im je nedostajalo osobnog dodira kroz šarm živahnih boja jer je prevladavao manji spekatar boja. Pa je tako stvoren uspješan kompromis uvijek aktualnom kombinacijom nježne ljubičaste boje i svježe boje zelene jabuke.

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Kada smo prvi puta došli izvidjeti novi projekt, stan se sastojao od kuhinje s blagovaonicom, spavaće sobe, malog wc-a, odvojene kupaonice te dnevne sobe. Kako bismo zadovoljili potrebe i želje klijenata gotovo smo iz temelja morali izmjeniti tlocrt samog stana. Za to je bila potrebna cijela rekonstrukcija postojećih instalacija i rušenje pregradnih zidova što je dovelo do finalnog izgleda stana. Pa se tako kuhinja i blagovaonica integrirala u dnevni boravak, na mjestu stare kuhinje, kupaone i wc-a sada se nalazi spavaća soba i walk in garderoba, stara spavaća soba je smanjena i pretvorena u dječju, a u preostalom dijelu smjestila se kupaonica s wc-om.

Izvor: WEnter studio

 

S obzirom na ograničenost kvadraturom u potpunosti smo otpustili svoju kreativnost i stvorili mnoštvo praktičnih i multifuncionalnih rješenja koji omogućuju prostoru da istodobno bude funkcionalan, zanimljiv i neopterećen suvišnim stvarima. Iako su dnevni boravak i kuhinja fizički u istoj prostoriji, funkcionalnost tih dviju cjelina odvojen je praktičnim šankom s blagovaoničkim stolom koji se po potrebi može izvući i poslužiti kao mjesto okupljanja za obiteljskim ručkom. Osim uspješne simbioze dnevnog boravka i kuhinje s blagovaonicom, u istoj sobi smjestio se i mali radni prostor koji je sakriven regalom rađenim po mjeri čija su posebnost klizna vrata koja pružaju trenutnu transformaciju funkcionalnosti.

Izvor: WEnter studio

 

No, dnevni boravak nije jedino čarobno mjesto u ovome stanu. Dječja soba svojim sadržajem potiće dijete da oslobodi svoje kreativne blokade i zaroni u zaigrani svijet mašte. Klasičan krevet na kat postao je zanimljiva utvrda te je u donjem dijelu umjesto kreveta smješten dvosjed, a gornji kat pretvoren je u pravu malu oazu za pospane mališane. Stepenice koje vode na kat nude i skrivene bukse za pospremanje suvišnih igračaka, a na bočni zid smjestila se vesela i razigrana podloga s neobičnim, kružnim policama.

Izvor: WEnter studio

 

Ulaskom u spavaću sobu dojam razigranosti iz ostatka stana polako se stišava, a stvara se jedan potpuno novi osjećaj opuštenosti, spokoja, nježnosti i romantike koji se postiže zagasitom zelenom bojom u kombinaciji sa prozračnom bijelom i odvažnom plavom. Iznad kreveta smještena je nenametljiva mala, kućna biblioteka, a velika podna lampa u obliku maslačka zaokružuje ovu sanjarsku, lepršavu priču.

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

WEnter studio

FACEBOOK


 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.